ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%b8-%d0%bd%d0%b3-2022

Нека поздравим Проф. Иван Русчев за избора му за член-кореспондент на БАН!

 

Иван Русчев

Събранието на академиците избра на 03.11.2021г. нови член-кореспонденти в областите „Хуманитарни науки“, „Обществени науки“ и „Аграрни и лесовъдни науки“.

Изборът на проф. Русчев и на проф. Семов за член-кореспонденти освен важно признание за тях и за цялата правна общност, е и повод да се припомни, те са първите юристи, които стават член-кореспонденти от 13 години насам.

Иван Русчев е роден на 5 септември 1957 г. Професор е по гражданско и семейно право. Научната му кариера започва през 1988 г., когато става асистент, а от 1994 г. е доктор по право.

Доцент е от 2000 г., а професор става 8 години по-късно. Доктор на юридическите науки е от 2016 г.

Проф. д-р Иван Русчев е дългогодишен арбитър в Арбитражния съд при Европейска юридическа палата.

Заслужено признание от академичната общност на БАН.
Поздравяваме Ви!
46424_660_370

Съвременното място и роля на алтернативните способи за разрешаване на спорове – между традицията и актуалната правна уредба в България и държавите-членки на Европейския съюз

Поканата за участие в научната конференция на тема "Съвременното място и роля на алтернативните способи за разрешаване на спорове - между традицията и актуалната правна уредба в България и държавите-членки на Европейския съюз" ще откриете тук: Покана

Заявката за участие можете да изтеглите също от тук: Заявка за участие

 
atab-logo

Председателят на Асоциацията на търговските арбитражи Красимир Димитров пред „Труд“: Фалшивите арбитражи са класическа измама.

Законодателни промени, които да регулират по – добре арбитражните съдилища у нас, подготвят от Асоциацията на търговските арбитражи в България (АТАБ). Целта е да се изчистят празнините, които експертите по право откриват в сегашната нормативна база. Каква е практиката, натрупана през последните години у нас в арбитражното производство и защо често фирмите избират да уреждат възникналите спорове в извънсъдебно споразумение – може да научите в интервюто на Биляна Веселинова с председателя на АТАБ доц. д-р Красимир Димитров за в. „Труд“.
Председателят на Асоциацията на търговските арбитражи Красимир Димитров пред „Труд“: Фалшивите арбитражи са класическа измама.